priprema

  1. Umijesite prhko tijesto od brašna, palente, maslaca i prstohvata soli. Umiješajte parmezan i 1 jaje, po potrebi dodajte žličicu, dvije hladne vode i promijesite.
  2. Oblikujte u kuglu, zamotajte u plastičnu foliju i stavite u hladnjak na oko pola sata.
  3. Pospite radnu površinu brašnom pa razvaljajte tijesto prema obliku kalupa za quiche. Prebacite u kalup, utisnite rubove te vratite u hladnjak na još pola sata.
  4. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Na tijesto stavite papir za pečenje pa ga opteretite suhim grahom i pecite 15-ak minuta.
  5. Maknite grah i papir pa pecite još 5 minuta, dok tijesto ne dobije zlatnožutu boju. Izvadite i ostavite da se malo ohladi.
  6. Smanjite temperaturu u pećnici na 180 stupnjeva.
    Istucite jaja s vrhnjem i malo soli i papra.
  7. Obložite tijesto narezanim porilukom i mini rajčicama, prelijte jajima s vrhnjem i dodajte kockice sira. Pecite oko 30 minuta, dok se jaja ne stisnu.

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte