priprema

  1. Oljušteni luk i češnjak nasjeckajte, a povrće očistite i narežite na kockice. Patlidžan posolite i ostavite u cjedilu da se ocijedi.
  2. Zakuhajte 400 ml temeljca sa žlicom ulja. Uspite kuskus u juhu i ostavite nekoliko minuta, uz povremeno miješanje vilicom.
  3. Na 2 žlice ulja pirjajte luk i češnjak, zatim dodajte ocijeđeni patlidžan i ostatak povrća. Pirjajte nekoliko minuta pa podlijte vinom.
  4. Umiješajte rajčicu, ocat i preostali temeljac. Posolite, popaprite i začinite šećerom i kuminom. Pirjajte dok povrće malo ne omekša.
  5. U kuhani kuskus umiješajte maslac pa poslužite s raguom od povrća. Ukrasite nasjeckanom svježom metvicom.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte