priprema

  1. Razvaljajte lisnato tijesto na 3 mm debljine i izrežite krugove koji će stati u manje okrugle kalupe (promjera 10 cm). Rubove tijesta premažite umućenim jajem.
  2. Tijesto više puta probodite vilicom pa položite na njega aluminijsku foliju koju opteretite suhim grahom. Pecite tijesto na 170 stupnjeva oko 15 minuta.
  3. Uklonite grah i foliju i pecite sljedećih 10 minuta. Ohladite tijesto u kalupima, a zatim ga istresite van. U međuvremenu operite i očistite sve povrće.
  4. Na jednake komade narežite patlidžan, tikvicu i paprike. Prepolovite rajčice, oljuštite luk i narežite ga na osmine, nasjeckajte češnjak i natrgajte začine na manje komade.
  5. U većoj tavici zagrijte 4 žlice maslinova ulja. Prvo pržite patlidžan i tikvicu, dodajte luk, rajčice, papriku i češnjak. Posolite, popaprite i začinite začinskim biljem.
  6. Nježno miješajte i pržite sljedećih 10 minuta dok povrće ne omekša. Napunite košarice pripremljenim povrćem i po želji pospite po povrću naribani sir.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte