priprema

  1. Patlidžane i tikvice operite, prepolovite ih po dužini i narežite na ploške debljine 2 cm. Paprike operite, očistite i nasjeckajte na komadiće.
  2. Zagrijte 5 žlica ulja pa lagano pržite luk oko 8 minuta. Na kraju dodajte češnjak. Dodajte patlidžane, tikvice i paprike te pirjajte 10 minuta.
  3. Zatim dodajte rajčicu, posolite i popaprite, promiješajte, pokrijte i pirjajte još 20 minuta. Umiješajte bosiljak i ostavite da se ohladi.
  4. Izmiksajte kruh s pestom, začinskim biljem, ostatkom ulja, solju i paprom tako da dobijete pire. U kalupu pomiješajte povrće sa sirom.
  5. Pokrijte pireom od začinskog bilja i pecite 25 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 °C.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte