priprema

  1. Rižu kuhajte u slanoj vodi oko 20 minuta. Peršin operite, otresite vodu pa mu listiće nasjeckajte.
  2. Umijesite brašno, jaja i vrhnje za kuhanje pa dodajte suncokretove sjemenke, ocijeđenu rižu i polovicu peršina.
  3. Homogenu smjesu ostavite da odstoji 30 minuta. Luk i češnjak oljuštite i nasjeckajte. Povrće operite, očistite i narežite na kocke.
  4. U velikoj posudi zagrijte 2 žlice margarina za prženje, popržite patlidžan i tikvice, dodajte luk, češnjak, papriku i 2 žlice mješavine začina te pirjajte 5 minuta.
  5. Začinite solju, paprom te pospite ostatkom peršina.
  6. Ostatak margarina za prženje zagrijte u drugoj tavici te na njemu pržite popečke od riže: žlicom grabite smjesu te svaki popečak pecite oko 5 minuta sa svake strane.
  7. Poslužite ih uz povrće te po želji još ukrasite svježim začinskim biljem.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte