priprema

  1. Jaja stucite vilicom s uljem i vodom. Na radnu površinu pospite brašno i sol, u sredini napravite udubinu pa u nju ulijte jaja.
  2. Sve promiješajte, najprije nožem, a potom rukama izradite glatko tijesto. Dok mijesite, radnu površinu povremeno pospite brašnom tako da se tijesto ne lijepi.
  3. Tijesto umotajte u prozirnu foliju i ostavite ga da odstoji oko sat vremena.
  4. U međuvremenu izmiješajte sve sastojke za punjenje te ih posolite i popaprite. U loncu zavrijte oko 3 litre vode.
  5. Tijesto podijelite na dva dijela i oba razvaljajte na tanke pravokutnike.
  6. Na pravokutnike jednog dijela tijesta žlicom stavljajte smjesu (razmak između hrpica neka bude oko 5 cm).
  7. Oprezno poklopite drugim pravokutnikom tijesta, između punjenja pritisnite tijesto kako bi se slijepilo, a potom nožićem za raviole izrežite četverokute.
  8. Raviole kuhajte oko 5 minuta.
  9. Za pripremu špinata rastopite maslac u dubokoj tavi. Dodajte nasjeckanu ljutu papričicu i kratko propirjajte.
  10. Potom dodajte oprani nasjeckani špinat, poklopite i ostavite da uvene. Na kraju umiješajte kuhane i ocijeđene raviole te poslužite. Po želji, pospite pinjolima.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte