priprema

  1. Operite grah pa ga preko noći ostavite da se namače u vodi. Sljedećeg dana ocijedite vodu pa grah stavite kuhati na otprilike 60 minuta, dok ne omekša.
  2. Za vrijeme kuhanja po potrebi dolijevajte vruću vodu. U međuvremenu rižu u cjedilu temeljito isperite hladnom vodom.
  3. Stavite je u lonac, prelijte s 2,5 šalice hladne posoljene vode pa kuhajte u poklopljenom loncu oko 20 minuta na laganoj vatri.
  4. Skuhani grah ocijedite, isperite vodom i ponovno pustite da se ocijedi. Papriku narezanu na sitnije kocke prepržite u dubokoj tavi, dodajte mast i nasitno nasjeckani luk.
  5. Nakon što luk postane staklast, pirjajte još oko 5 minuta na laganoj vatri. Nakon toga dodajte rižu i grah, začinite solju i paprom, dobro promiješajte i zagrijte.
  6. Rasporedite na tanjure, pokapajte bučinim uljem i ukrasite peršinom.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte