priprema

  1. Za pjenasti preljev đumbir ogulite, sitno ga naribajte pa zakuhajte u vrhnju koje ste začinili s malo soli i kajenskog papra. Uklonite s vatre i ostavite da odstoji 20 min.
  2. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. Bundevu narežite na kockice, zamotajte u aluminijsku foliju i tako pecite u pećnici 30 min.
  3. Luk oljuštite, narežite na kockice pa ga propirjajte na žlici maslaca. Dodajte rižu i pirjajte je dok ne postane staklasta.
  4. Potom postupno tijekom kuhanja umiješajte vrući temeljac.
  5. Temeljac dodajte svaki put kad vidite da je riža upila svu tekućinu, i tako sve dok se riža ne skuha (oko 30 min). Nakon 20 min dodajte usitnjenu pečenu bundevu.
  6. U rižoto umiješajte preostali maslac narezan na komadiće, ružmarin i parmezan pa ga kušajte, posolite i popaprite po vlastitom ukusu.
  7. Vrhnje s đumbirom izmiksajte u pjenu štapnim mikserom. Čili narežite na vrlo tanke trakice pa ga također umiješajte u pjenicu.
  8. Rižoto poslužite s ovim pikantnim umakom te prženim lukom.

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte