priprema

  1. Kockice slanine ili seitana popržite na tavi na malo masnoće. Odložite sa strane.
    Očišćeni poriluk narežite na kolutiće, bundevu na kockice, a luk i češnjak sitno nasjeckajte.
  2. U loncu otopite 3 žlice maslaca pa na njemu propirjajte luk i češnjak, a zatim dodajte bundevu i poriluk pa još kratko propirjajte. Usipajte rižu, nastavite pirjati još oko 3 minute pa ulijte vino. Kuhajte miješajući dok tekućina ne ispari. Ulijte malo vrućeg temeljca, miješajte dok ne ispari pa ponovite dok ne postrošite temeljac, a riža bude kuhana. Umiješajte još žlicu maslaca i ribani parmezan pa začinite muškatnim oraščićem te pospite nasjeckanim peršinom i kockicama slanine ili seitana.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte