PRIPREMA

  1. Luk oljuštite i narežite na tanke polumjesece. Papriku očistite i narežite na kockice, a tikvice dobro operite i također narežite na kockice.
  2. U loncu na srednje jakoj vatri rastopite maslac pa na njemu 3 minute popržite ječam. Dodajte narezani luk i pirjajte još 2 minute.
  3. Prelijte vinom pa kuhajte još minutu. Potom ulijte temeljac, dodajte majčinu dušicu i sol te pustite da zakipi. Dodajte papriku i tikvice.
  4. Zatim smanjite vatru i kuhajte otklopljeno 35 do 40 minuta, odnosno dok ječam ne omekša. Maknite s vatre i umiješajte limunov sok te, po želji, još začina.
  5. Poslužite odmah posuto naribanim parmezanom. Po želji jelo možete posuti sjekcanim orasima.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte