priprema

  1. Na ulju propirjajte narezani crveni luk dok se ne zazlati. Dodajte rižu i sve skupa kuhajte 10 min na laganoj temperaturi uz stalno miješanje.
  2. Pojačajte temperaturu i dodajte vino, pirjajte dok ne ishlapi skoro sva tekućina.
  3. Miješane šparoge kuhajte u juhi, kojom podlijevajte rižoto uz stalno miješanje. Posolite i dodajte ljutu papriku.
  4. Kad je riža skoro gotova, umiješajte narezane šparoge (treba im od 10-15 minuta da se skuhaju) i slatko vrhnje. Rižoto kuhajte uz obavezno miješanje.
  5. Kada je skoro gotov, dodajte ribani parmezan, promiješajte kratko da se rižoto homogenizira.
  6. Maknite rižoto sa šparogama sa štednjaka i poklopljeno ostavite 15 minuta da ‘odahne’.

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte