priprema

  1. U velikoj tavi ugrijte maslac, a kad se počne pjeniti, dodajte smrvljeni češnjak i nasjeckani luk. Pržite 3-5 minuta.
  2. Ogulite šparoge te uklonite tvrde krajeve. Preostalo narežite na komade veličine 3 cm i dodajte češnjaku i luku.
  3. Zatim dodajte rižu te miješajte da se riža dobro pomiješa s maslacem (oko 2 minute).
  4. Ulijte zaimaču vrućeg povrtnog temeljca te kuhajte uz stalno miješanje dok se tekućina potpuno ne reducira.
  5. Dolijevajte temeljac pa nakon 10 minuta dodajte grašak. Kuhajte još 10-15 minuta, dok riža ne omekša. Po potrebi dolijte temeljca.
  6. Na kraju ulijte vrhnje te kratko zakuhajte. Posolite, pospite naribanim sirom i poslužite.

SAVJET

Ako volite pravi talijanski kremasti rižoto, umjesto riže dugog zrna koristite rižu arborio. Tijekom kuhanja ta riža ostaje čvrsta, ali ipak mekana i fina, i to zahvaljujući velikoj količini škroba.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte