priprema

  1. Nasjeckajte luk te ga popržite na maslinovu ulju. Potom dodajte tikvice narezane na tanke ploške i šampinjone narezane na listiće te pirjajte dok malo ne omekšaju.
  2. Dodajte rižu, začinite i sve zajedno još malo miješajte ‘na suho’, a potom postupno dodajte temeljac, neprestano miješajući.
  3. Rižu kuhajte 20 minuta (pazite da se ne raskuha). Cijelo vrijeme lagano podlijevajte temeljcem i miješajte.
  4. Pred kraj kuhanja dodajte polovicu parmezana i malo maslaca (količina po želji) jer će tako rižoto biti kremastiji.
  5. Poslužite vruće i posuto ostatkom parmezana. Umjesto šampinjona možete dodati i neke druge gljive.

Preporučujemo

Komentari

Tvoj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte