priprema

  1. Uronite rajčice na 3-5 sekundi u vruću vodu, prelijte ih hladnom vodom te ogulite. Prepolovite ih i očistite koštice pa meso nasjeckajte na kockice.
  2. Oljuštite luk. Sušene rajčice i luk nasjeckajte na kockice i pirjajte na 20 g maslaca. Dodajte rižu i dalje pirjajte.
  3. Zalijte rižu bijelim vinom i nastavite pirjati uz povremeno miješanje. Tijekom kuhanja pomalo dodajte temeljac. Kuhajte rižu 25 minuta uz povremeno miješanje.
  4. Naribajte parmezan. Dodajte rižotu 40 g maslaca. Začinite solju, paprom i s malo šećera. Narežite mozzarellu na kockice.
  5. Umiješajte je s kockicama rajčice i bosiljkom u rižoto. Po želji jelo ukrasite listićima bosiljka.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte