priprema

  1. Rižu dobro isperite pod mlazom hladne vode, a zatim je stavite u lonac s vodom i posolite pa pričekajte da voda zavrije.
  2. Kuhajte u poklopljenom loncu na srednje jakoj vatri 17-20 minuta.
  3. Papriku operite i ogulite kožicu. Meso paprike s kojeg ste odstranili središnji dio sa sjemenkama i bijelu opnu narežite na kockice.
  4. Tikvice operite, osušite ih papirnatim ručnikom pa ih narežite na ploške i pržite oko 5 minuta na zagrijanom ulju. Pred kraj prženja dodajte papriku narezanu na kockice.
  5. U povrće dodajte malo vode pa ga u poklopljenoj tavi kratko propirjajte. Zelene mahune operite pod mlazom hladne vode, a zatim im odrežite vrhove.
  6. Lonac za kuhanje na pari obložite papirom za pečenje pa mahune kuhajte na pari oko 6 minuta kako bi ostale hrskave.
  7. Mlade mahune graha prokuhajte u posoljenoj vodi. Odlijte vodu pa ih ocijedite u cjedilu. Rižu ocijedite i ostavite je da se ohladi.
  8. Ulje pomiješajte sa sokom od limuna, peršinom, solju i paprom. Povrće stavite u zdjelu, nakapajte pripremljenim umakom, dodajte rižu pa sve zajedno promiješajte.
  9. Salatu od riže možete poslužiti kao glavno jelo ili kao prilog uz pečenu ribu.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte