priprema

  1. Tijesto razvaljajte u oblik kruga (prema veličini kalupa). Stavite ga u kalup pa smjestite u hladnjak. Pripremite karamelizirani češnjak.
  2. Pojedinačne češnjeve češnjaka ogulite i stavite u lonac. Dolijte vodu pa ih kuhajte 3 minute na laganoj vatri.
  3. Odlijte vodu, osušite češnjak pa ga pržite na ulju oko 2 minute. Dodajte ocat i 1 šalicu vode, ponovno zakuhajte pa kuhajte 10 minuta.
  4. Dodajte šećer, začinsko bilje i 1 žličicu soli pa kuhajte dok gotovo sva voda ne ispari i dok češnjevi ne budu obavijeni tamnim sirupom.
  5. Nakon toga maknite karamelizirani češnjak sa štednjaka. Tijesto u kalupu pospite naribanim tvrdim sirom. Zatim na tijesto stavite češnjak sa sirupom.
  6. U zdjeli razmutite jaja s vrhnjem i crème fraîche, zatim posolite i popaprite pa tako pripremljenom smjesom prelijte češnjak.
  7. Pecite oko 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 °C. Kolač poslužite topao ili ohlađen.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte