priprema

  1. Sušene vrganje 30 minuta ostavite da se namaču u zdjeli tople vode. Potom ih ocijedite i narežite. Vodu u kojoj su se namakali procijedite te ulijte u manji lonac.
  2. Dodajte narezane namočene gljive i žličicu maslinova ulja. Kuhajte na laganoj vatri 30-ak minuta. Za to vrijeme krumpir ogulite i narežite na tanke ploške.
  3. Šampinjone prebrišite papirnatim ubrusom i narežite. Posudu za pečenje nauljite pa u nju stavite red narezanih krumpira (lagano ih posolite i popaprite), red šampinjona, prelijte prokuhanim sušenim gljivama pa pospite nasjeckanim češnjakom i nakapajte preostalim maslinovim uljem.
  4. Stavite u pećnicu zagrijanu na 200 stupnjeva i pecite 30-ak minuta, odnosno dok krumpir ne bude skuhan. Prije posluživanja pospite nasjeckanim vlascem.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte