priprema

  1. Ogulite krumpir, operite pa narežite na tanke ploške. Kuhajte ga u slanoj vodi 10 minuta. Potom ocijedite. Pripremite paprike te narežite na komade.
  2. Istisnite kiseli kupus. Nasjeckajte orahe te ih kratko popržite. Pomiješajte ih s kiselim kupusom, paprikom i brusnicama. Oljuštite i nasjeckajte luk.
  3. Ugrijte ulje. Staklasto propirjajte luk. Dodajte mažuran te papriku i čili. Ulijte vrhnje za kuhanje. Jednom zakuhajte te maknite lonac sa štednjaka.
  4. Razmutite kiselo vrhnje s brašnom i jajima, a zatim umiješajte u vrhnje. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
  5. Namastite kalup za složenac. Stavite unutra pola krumpira i kiseli kupus, raspodijelite po kalupu te prelijte s 2/3 vrhnja s jajima.
  6. Po tome raspodijelite preostali krumpir te prelijte preostalim vrhnjem. Pospite sirom pa pecite 30-40 minuta

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte