priprema

  1. Operite krumpir pa ga kuhajte s korom oko 25 minuta u slanoj vodi. Ocijedite, ostavite da se ohladi pa ogulite.
  2. Očistite poriluk, operite pa ukoso narežite na komade širine 1 cm. Ugrijte maslac u loncu te kolute poriluka pirjajte miješajući oko 3 minute. Začinite solju i paprom.
  3. Maknite lonac sa štednjaka te ostavite da se poriluk ohladi. Operite i prerežite mini rajčice. Očistite gljive, prebrišite vlažnom krpom te narežite na ploške.
  4. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Pomiješajte vrhnja, jaja i senf te posolite i popaprite. Namastite kalup za složenac.
  5. Narežite krumpir na ploške debljine 5 mm te poslažite u kalup. Pomiješajte poriluk, gljive i rajčice te raspodijelite po krumpiru.
  6. Prelijte mješavinom od vrhnja i jaja, pospite sirom pa pecite 35-40 minuta.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte