priprema

  1. Oljuštite, nasjeckajte i propirjajte po jedan luk i češnjak. Nasjeckajte pelat, dodajte ga u tavu i pirjajte 10 minuta. Posolite i popaprite. Povrće operite i očistite.
  2. Papriku narežite na trake, patlidžan na kockice i rajčice na ploške. Oljuštite preostali luk i češnjak, nasjeckajte ih pa propirjajte na 2 žlice ulja.
  3. Dodajte patlidžan i papriku te pirjajte još 5 minuta. Začinite solju, paprom i žličicom mljevenog timijana. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
  4. U tavi otopite maslac, dodajte brašno i lagano ga popržite. Pažljivo umiješajte mlijeko i povrtni temeljac te ostavite da krčka 5 minuta.
  5. Naribajte sir, umiješajte ga u umak i miješajte dok se ne rastopi. Posolite i popaprite. Pirjano povrće i ploške rajčice posložite u male namašćene vatrostalne posudice, zalijte ih bijelim umakom i umakom od rajčica te pecite 35 minuta u pećnici.
  6. Ovo jelo odlično će poslužiti i kao prilog uz pileći ili pureći file.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte