priprema

  1. Oguljen i na polovice narezan krumpir stavite kuhati u posoljenoj vodi. Kad zakipi, odjednom uspite kukuruzno brašno i napravite rupu u sredini (kako bi se ravnomjerno skuhalo). Cijelo vrijeme miješajte; neka kipi 10-ak minuta. Tada smanjite vatru i kuhajte još oko pola sata. Ukupno vrijeme kuhanja treba biti 40-ak minuta.
  2. Na kraju – a to je ono po čemu je crnogorski kačamak poznat – drvenom kuhačom dobro tucite smjesu udarajući u stijenke lonca kako bi se potpuno sjedinili krumpir i brašno. Dobivena je smjesa vrlo gusta.
  3. Maknite s vatre i ostavite da odstoji oko 5 minuta. Za to vrijeme odvojeno pomiješajte mlijeko, kajmak i vrhnje te zagrijte tek toliko da se kajmak rastopi pa dodajte kačamak. Sve dobro promiješajte.
  4. Poslužite uz kiselo mlijeko ili jogurt.

Crnogorci kačamak kakav se jede u Srbiji zovu kaša, dok se crnogorski kačamak pripravlja od krumpira i kukuruznog brašna

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte