priprema

  1. Mikserom na brzinu umijesite gnjecavo tijesto od brašna, jaja i prstohvata soli, po potrebi dodajte malo vode pa ostavite da stoji 10 min.
  2. Tijesto posebnim ribežom za špecle ribajte u kipuću slanu vodu, pustite da kratko prokuhaju pa ih ocijedite u cjedilu.
  3. Luk oljuštite, narežite na tanke kolutove pa ih pirjajte na 2 žlice maslaca 10-15 min, a potom ih posolite i popaprite.
  4. Ljutiku oljuštite, nasjeckajte i popirjajte na žlici maslaca. Podlijte vrhnjem pa kuhajte dok se malo ne zgusne.
  5. Dodajte kupus i špecle, naribani ementaler te začinite solju, paprom i muškatnim oraščićem. Pospite špecle prženim lukom i vlascem te što je moguće brže poslužite.

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte