priprema

  1. Umijesite tijesto od brašna, pola žličice soli, žumanca, ulja i 80 ml mlake vode. Poriluk i mrkvu očistite, ogulite i narežite na tanke prutiće.
  2. Peršin i vlasac operite, prosušite i nasjeckajte. Češnjak oljuštite i narežite na ploške. Sve to pomiješajte te začinite solju, paprom i mljevenom paprikom.
  3. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Tijesto razvaljajte na pobrašnjenoj radnoj površini u dvije tanke kore, premažite ih s malo maslaca pa na svaku koru (na jednu polovicu) stavite povrće i po 100 g vrhnja.
  4. Tijesto zamotajte, položite u namašćen lim za pečenje, premažite maslacem, pospite krupnom solju i pecite u zagrijanoj pećnici oko 50 min.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte