Luk oljuštite i nasjeckajte. Tikvice očistite, operite i narežite na kockice. U tavici zagrijte ulje pa pirjajte luk dok ne postane staklast.
Dodajte kockice tikvica te ih pirjajte 3 do 5 minuta. Začinite solju sa začinskim biljem i paprom. Ugasite vatru, izvadite iz tavice i ostavite da se ohladi.
Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva. Na pobrašnjenoj radnoj površini razvaljajte tijesto.
Umutite jaja, dodajte im polovinu naribanog sira te začinite solju sa začinskim biljem i paprom. Umiješajte smjesu jaja i sira u tikvice.
Smjesu raspodijelite po tijestu (pritom ostavite jedan rub prazan), pospite po tikvicama orahe i ostatak sira pa zamotajte.
Štrudlu prebacite na lim obložen papirom za pečenje. Umutite žumance s mlijekom pa time premažite štrudle. Po želji pospite sezamom.
Pecite štrudle u pećnici oko 30 minuta. Izvadite ih, narežite na trokute i poslužite još tople.