priprema

  1. Očistite korabicu, ogulite pa izdubite žlicom za sladoled. Izdubljene dijelove nasitno nasjeckajte.
  2. Kuhajte cijele korabice u slanoj vodi oko 5 minuta, oplahnite ih i ocijedite. Oljuštite i nasjeckajte luk i češnjak.
  3. Narežite na kockice posušene rajčice. Pirjajte ih s lukom, češnjakom, ružmarinom i izdubljenim dijelovima korabice 5 minuta na ulju.
  4. Dodajte leću i palentu. Ulijte oko 200 ml temeljca pa kuhajte na laganoj vatri oko 10 minuta. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
  5. Odvojite bjelance od žumanca. Žumance umiješajte u mješavinu s palentom, stucite snijeg od bjelanca pa začinite solju i paprom.
  6. Nadjenite smjesom korabice te stavite u namašćeni kalup za složenac. Ulijte preostali temeljac pa pecite oko 20 minuta.
  7. Pospite sirom, pecite 5 minuta te ukrasite po želji.

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte