priprema

  1. Stavite kus-kus u veliku posudu te prelijte prema uputama na pakiranju s 200 ml kipuće vode te 2 žlice maslinova ulja. Poklopite i ostavite da odstoji oko 10 minuta.
  2. Potom jednom promiješajte vilicom. U međuvremenu nasitno narežite ovčji sir. Operite grožđice i temeljito ih ocijedite.
  3. Popržite bademe u tavi bez dodavanja masnoće (dok ne počnu mirisati). Umiješajte ih zajedno s grožđicama i sa sirom u kus-kus. Začinite solju, paprom i začinima.
  4. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Operite tikvice pa narežite na komade veličine 8 cm. Unutarnji dio, osim malog ruba, izdubite, posolite i popaprite.
  5. Stavite tikvice u namašćeni lim za pečenje te nadjenite smjesom od kus-kusa. Dodajte preostali temeljac te pecite oko 30 minuta. Po želji ukrasite listićima kadulje.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte