priprema

  1. Češnjak nasitno nasjeckajte. Zagrijte ulje u tavi i stavite na njega češnjak. Dodajte leću, lovorovo lišće, prepolovljene rajčice i temeljac te posolite i popaprite.
  2. Kada provrije, kuhajte još 10-ak minuta uz povremeno miješanje. Izvadite lovor iz leće te štapnim mikserom napravite pire od leće.
  3. Tjesteninu skuhajte u slanoj vodi prema uputama na pakiranju.
  4. Listove kadulje popržite na vrućem ulju, izvadite iz tave i ostavite da se ocijede na kuhinjskom papiru. Procijedite tjesteninu i pomiješajte s umakom.
  5. Podijelite na tanjure, pospite svježe naribanim parmezanom i pospite listićima kadulje te odmah poslužite. Prema želji pospite mljevenim čilijem.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte