priprema

  1. Tikvice narežite na tanke trake pa ih stavite na stranu. Gorgonzolu smrvite ili narežite na kockice.
  2. Luk ogulite i nasitno nasjeckajte pa ga popržite na 1 žlici maslaca. Smanjite vatru, dodajte sir i vrhnje pa miješajte dok se sir ne otopi i umak zgusne.
  3. U posoljenoj vodi skuhajte tjesteninu. U međuvremenu na 1 žlici maslaca kratko popržite tikvice.
  4. Skuhanu tjesteninu (zajedno sa 2 žlice vode u kojoj se kuhala) stavite u lonac s umakom od sira i pomiješajte.
  5. Servirajte na tanjur zajedno s tikvicama i na kraju pospite karameliranim orašastim plodovima koje ste pripremili tako da ste u tavi (najbolje onoj s debelim dnom) bez miješanja otopili šećer i dodali u njega orahe.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte