priprema

  1. Skuhajte palentu prema uputama na pakiranju, dodajte sol i papar. Umiješajte u vrelu palentu sir i jaja te miješajte dok se svi sastojci ne sjedine.
  2. Istresite na foliju ili papir za pečenje te poravnajte. Neka sloj bude debeo oko 1 cm.
  3. Zagrijte ulje u tavi i dodajte narezan luk. Kratko pirjajte i dodajte češnjak, narezanu papriku i šampinjone. Dvije minute pirjajte i ulijte vino.
  4. Mahune narežite na manje komade, dodajte ostalom povrću i nastavite s pirjanjem još tri minute. Posolite i popaprite.
  5. Stvrdnutu palentu narežite na trokute (8 komada) i na svaki tanjur stavite po dva komada. Preko palente stavite povrće te po potrebi začinite.

Savjet

Trokute od palente, da bi bili ukusniji, možete kratko prepržiti u teflonskoj tavi.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte