priprema

  1. Tikvice operite i očistite. Narežite ih na štapiće, kockice ili kolutiće. Luk oljuštite i narežite pa ga s narezanim tikvicama stavite u zdjelu, posolite i promiješajte.
  2. Ostavite na hladnom 4 sata da povrće pusti višak tekućine (najbolje je da to učinite poslijepodne kako biste pripremu nastavili navečer).
  3. Nakon toga povrće ocijedite i isperite hladnom vodom. Ponovno dobro ocijedite i vratite u zdjelu.
  4. U mali lonac ulijte ocat i vodu, dodajte šećer, curry prah i obje vrste papra. Zagrijte do vrenja pa prelijte po povrću. Pustite da se ohladi, a zatim ostavite u hladnjaku preko noći (tijekom večeri još jednom ili dvaput promiješajte).
  5. Sljedećeg dana ocijedite povrće i tekućinu ulijte u mali lonac te zagrijte do vrenja. Povrće stavite u manje sterilizirane staklenke (prokuhajte ih 10 minuta u kipućoj vodi; vrijeme mjerite kad voda zakipi).
  6. U svaku staklenku stavite po češanj oljuštenog i zgnječenog češnjaka. Povrće dobro utisnite u staklenke i prelijte kipućom tekućinom, a zatim na vrh ulijte malo maslinova ulja.
  7. Staklenke dobro zatvorite, stavite u lonac, do vrha ulijte vruću vodu te ponovno sterilizirajte 10 minuta nakon što voda zakipi.
  8. Ostavite da se ohladi te pohranite na suho, tamno i hladno mjesto. Prije posluživanja pričekajte 3-4 tjedna. Upotrijebite li jabučni ocat, ukiseljene će tikvice biti mekše i slađe, a s alkoholnim octom pikantnije.

Izvor: Sensaklub.hr

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte