priprema

  1. Krumpir i bundevu ogulite i narežite na kockice pa 15 minuta kuhajte na pari. Potom protisnite i ostavite da se ohladi.
  2. Žumanca, škrob, gris, sol i papar dodajte pa zamijesite. Po potrebi dodajte još grisa.
  3. Tijesto podijelite na četiri dijela i oblikujte valjke (promjera 3 cm).
  4. Narežite ih na komade debljine 2 cm, oblikujte valjuške te ih ostavite da odstoje na pobrašnjenoj površini.
  5. Povrće operite i očistite. Sve nasjeckajte. Zajedno s kaduljom pržite na 2-3 žlice maslaca. Dodajte pinjole i začinite.
  6. Valjuške kuhajte oko 6 minuta u slanoj vodi (dok ne isplivaju). Potom ih izvadite, pomiješajte, zagrijte s povrćem, pospite parmezanom i poslužite.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte