priprema

  1. Za glatko tijesto umijesite brašno, jaja, 1 žličicu soli i 100-150 ml vode i mijesite sve dok ne počnu nastajati mjehurići. Potom ostavite tijesto da odstoji.
  2. U međuvremenu naribajte sir. Oljuštite luk i narežite na kolute. Popržite na maslacu do zlatnožute boje, posolite, popaprite i ostavite na toplom.
  3. U velikom loncu zakuhajte slanu vodu. Napravite male valjuške te ih stavite u vodu. Kad isplivaju na površinu, izvadite ih zaimačom te ostavite na toplom.
  4. Slažite naizmjenično vruće valjuške i sir u namašćeni kalup za složenac, posolite i popaprite. Na to stavite prženi luk.
  5. Operite vlasac, posušite, narežite i pospite po jelu. Odličan prilog je salata od krastavaca.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte