priprema

  1. Bundevu po potrebi ogulite, prepolovite, očistite i narežite na kockice od 2 centimetra. Krumpir ogulite, operite i također narežite na kockice.
  2. Poriluk očistite i operite te ukoso narežite na krugove debele oko 5 milimetra. Luk ogulite i nasitno nasjeckajte. Origano operite, protresite i natrgajte listiće.
  3. U velikom loncu zagrijte ulje pa na njemu pirjajte luk dok ne postane staklast. Dodajte slanutak i juhu, zavrijte pa nastavite kuhati poklopljeno na laganoj vatri 25 do 30 minuta.
  4. Dodajte bundevu, krumpir, poriluk i origano pa kuhajte još 15 minuta. Tofu najprije narežite na ploške, a zatim ukoso na komadiće od 2 x 2 centimetra.
  5. Otprilike trećinu juhe izvadite, izmiksajte štapnim mikserom pa vratite u ostatak juhe. Zavrijte pa dobro začinite sokom od limuna pa posolite i popaprite.
  6. Ubacite komadiće tofua i ostavite u juhi 3 minute da se zagriju. Gotovu juhu pospite svježim peršinom.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte