priprema

  1. Rižu stavite u 2,5 dl jušnog temeljca i dodajte sok od rajčica. Kuhajte 20 minuta na laganoj vatri. Rajčice narežite na četvrtine, uklonite sjemenke i narežite na kockice. Nasjeckajte i masline. Paprike prerežite po dužini pa uklonite sjemenke. Jednu papriku narežite i pomiješajte s maslinama i rajčicama, pa dodajte kuhanoj riži, koja je potpuno upila tekućinu u kojoj se kuhala. 
  2. Tom smjesom nadjenite paprike pa ih složite u namašćen lim za pečenje. Nasjeckajte ili smrvite sir i pospite po paprikama. Ulijte ostatak temeljca oko paprika i pecite na 200 stupnjeva 25 minuta. Ukrasite origanom.

Povrće je toliko omiljeno da sva jela postoje u dvije varijante: s mesom i bez njega

Đuveč je jelo od svinjetine, janjetine ili junetine s krumpirom, mahunama, rajčicama i lukom, začinjeno slatkom paprikom i peršinom koje se izvorno sprema u zemljanoj posudi što se naziva tavče ili grne

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte