priprema

  1. Tjesteninu skuhajte u dovoljno posoljene vode tako da bude al dente,
    a zatim je ocijedite. Prelijte je mlazom hladne vode i ostavite da se ohladi.
  2. Gljive očistite i narežite na manje komadiće. Luk ogulite i nasitno nasjeckajte. U dubljoj tavi rastopite maslac pa pržite luk dok ne postane staklast.
  3. Dodajte gljive pa ih pržite uz stalno miješanje. Po potrebi možete uliti malo vode. Pospite začinima, posolite i pirjajte oko 20 minuta u poklopljenoj tavi.
  4. Pričekajte da se tako pripremljena smjesa ohladi. Mladi luk operite, osušite papirnatim ručnikom pa ga zajedno sa zelenim dijelom nasitno nasjeckajte.
  5. Jaja razmutite s mlijekom ili vrhnjem. Tjesteninu pomiješajte s lukom i začinjenom smjesom s gljivama.
  6. Kalup za nabujak namastite maslacem pa ga pospite krušnim mrvicama. Po dnu kalupa rasporedite dio tjestenine, zagladite je i prelijte s malo mješavine vrhnja i jaja.
  7. Stavite drugi sloj tjestenine, ponovite cijeli postupak, a preostalu mješavinu vrhnja i jaja prelijte preko nabujka.
  8. Pećnicu zagrijte na 170 ºC pa pecite nabujak oko 40 minuta, dok ne poprimi zlatnosmeđu boju.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte