priprema

  1. Ploške patlidžana pospite solju, a zatim ih ostavite da odstoje 15 minuta. Nakon toga ih operite i osušite papirnatim ručnicima.
  2. Lim za pečenje premažite s pola količine ulja, složite u njega ploške patlidžana, premažite ih preostalim uljem i pecite 15-20 minuta na 200 °C.
  3. Špinat isperite, odrežite i bacite tvrde peteljke pa ga blanširajte u kipućoj vodi. Nakon toga ocijedite vodu pa nasjeckajte špinat.
  4. U zdjeli pomiješajte ricottu, začine, začinsko bilje i sol, a zatim dodajte i nasjeckani špinat.
  5. Smjesu rasporedite po ohlađenim ploškama patlidžana, a zatim smotajte rolice.
  6. Rolice složite u kalup za nabujak, prelijte ih pasiranim rajčicama, pospite sirom i mrvicama kruha, a zatim ih pecite 20-25 minuta.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte