priprema

  1. Proberite, očistite i operite špinat te ga tako mokrog kuhajte nekoliko minuta na tihoj vatri dok ne povene pa ga ocijedite. Oljuštite luk i češnjak te ih narežite na kockice pa propirjajte na žlici ulja.
  2. Umiješajte špinat, kratko propirjajte pa posolite i popaprite. Očistite tikvice i naribajte ih na trakice. Oplahnite, posušite i nasjeckajte peršin.
  3. Narežite mozzarellu na kockice pa polovicu izmiješajte sa špinatom, tikvicama, peršinom, vrhnjem i zrnatim sirom.
  4. Smjesu začinite solju, paprom i origanom, a za to vrijeme zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.U namašćenu vatrostalnu zdjelu slažite redove lazanja i povrća sa sirom.
  5. Počnite i završite listovima lazanja. Prelijte ih umakom od rajčica, pospite preostalom mozzarellom i pecite u zagrijanoj pećnici 50 min.
  6. Kad je pečeno, ostavite da se malo ohladi u posudi/limu i tek onda ih režite.

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte