priprema

  1. Očistite mahune i narežite ih na komade dužine 2 cm. Ogulite batat i narežite ga na kockice. Oljuštite luk i češnjak pa ih nasjeckajte.
  2. Zagrijte ulje u tavici, dodajte nasjeckani luk i češnjak i pržite pola minute. Dodajte mahune, batat, kurkumu, malo posolite i pirjajte 1 minutu.
  3. Ogulite rajčicu, odstranite joj sjemenke, narežite na komadiće i dodajte mahunama. Začinite harissa začinom. Smanjite vatru, promiješajte i pirjajte 8 minuta.
  4. U međuvremenu zalijte kus-kus uzavrelom vodom tako da ga voda prekrije. Pokrijte i ostavite da nabubri.
  5. Nakon 5 minuta promiješajte kus-kus, raspodijelite u posudice i dodajte pirjane mahune.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte