priprema

  1. Pomiješajte brašno sa 1 žličicom soli, kvascem i šećerom. Dodajte 200-225 ml mlake vode pa miksajte mikserom dok se tijesto ne počne odvajati od ruba posude.
  2. Prekrijte kuhinjskom krpom te stavite na toplo mjesto da se diže oko 30 minuta. Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva.
  3. Izvaljajte tijesto na malo brašna tako da dobijete četiri tanke lepinje. Stavite na dva lima obložena papirom za pečenje.
  4. Oljuštite i nasjeckajte luk. Narežite slaninu na kockice ili trake. Razmutite sireve i žumance, posolite i popaprite.
  5. Smjesom od sira premažite tijesto tako da ostane slobodan mali rub. Po tome raspodijelite slaninu i luk. Pecite 15-20 minuta po limu. Poslužite posuto vlascem.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte