priprema

  1. Ugrijte ulje u tavi s debelim dnom. Operite meso, posušite ga ite narežite na kocke veličine zalogaja. Popržite zatim miješajući na vrućem ulju sa svih strana.
  2. Ulijte temeljac, zakuhajte, poklopite pa ostavite da krčka oko 2 sata dok janjetina ne omekša.
  3. U međuvremenu oljuštite luk te narežite na tanke kolute. Posljednjih 30 minuta kuhanja mesu dodajte luk i zelene mahune.
  4. Začinite solju i paprom i podlijte s još malo temeljca. Operite timijan pa dodajte 20 minuta prije kraja kuhanja, a potom izvadite.
  5. Razmutite škrob u malo hladne vode, umiješajte u umak od kuhanja pa zakuhajte. Ogulite krumpir, operite ga i narežite na tanke ploške.
  6. Stavite krumpir u kalup za složenac. Premažite tekućim maslacem te pecite otklopljeno oko 30 minuta. Ukrasite po želji i poslužite uz pripremljeno meso.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte