priprema

  1. Očistite puretinu. Fino smrvite korijander, papar, srž vanilije i listiće timijana. Dodajte 2 žlice ulja. Time natrljajte meso i ostavite ga prekrivenog da se marinira 2 sata.
  2. Zakuhajte brusnice u soku na laganoj vatri. Narežite luk na kockice te pirjajte na žlici ulja 5 minuta. Dodajte brusnice, sok, ocat i šećer za želiranje.
  3. Kuhajte 6-8 minuta miješajući, posolite i popaprite. Grubo usitnite orahe, popržite ih i umiješajte.
  4. Popržite meso u vrućem loncu pa dodajte mahunu vanilije i temeljac. Poklopite te kuhajte 55-60 minuta.
  5. Potom izvadite meso te ostavite da odstoji prekriveno 10 minuta. Razmutite škrob s vermutom, umiješajte u temeljac te zakuhajte.
  6. Otklonite mahunu vanilije. Začinite umak. Narežite meso te poslužite s umakom i chutneyjem od brusnica.

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte