priprema

  1. Nasitno nasjeckajte luk. Omekšajte tost te dobro istisnite. Zamijesite ga s lukom, mljevenim mesom, senfom i jajima te posolite i popaprite.
  2. Od smjese navlaženim rukama oblikujte 14-16 okruglica. Zakuhajte temeljac pa kuhajte okruglice u poklopljenom loncu oko 15 minuta.
  3. Izvadite ih te ostavite po strani. Rastopite maslac te popržite brašno uz stalno miješanje. Ulijte vino, 600 ml temeljca i vrhnje te promiješajte i zakuhajte.
  4. Potom dodajte okruglice pa ih ugrijte. Umiješajte kapare i 1 žlicu tekućine iz staklenke od kapara.
  5. Začinite (po želji) umak solju i paprom te poslužite s okruglicama. Po želji pospite peršinom. Izvrstan prilog je kuhani krumpir.

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte