PRIPREMA

  1. Zagrijte pećnicu na 100 °C. Očistite povrće te ga narežite na kocke. Operite ružmarin, protresite ga te natrgajte listiće.
  2. Posušite odreske pa ih pržite u tavi na maslu oko 1 minutu. Začinite solju i paprom.
  3. Stavite meso s ružmarinom na lim obložen papirom za pečenje te pecite 15-20 minuta.
  4. U međuvremenu pržite povrće na masnoći od prženja 5 minuta. Na kraju dodajte koncentrat rajčice te popržite.
  5. Ulijte vino te reducirajte do pola. Ulijte temeljac i vrhnje te ostavite da vrije 10 minuta.
  6. Popržite brašno na maslacu. Procijedite umak te začinite solju i paprom.
  7. Umiješajte u smjesu od brašna i maslaca te ostavite da vrije oko 3 minute. Potom još jednom začinite.
  8. Narežite meso te ga poslužite s umakom i rikulom. Po želji ukrasite paprom.
  9. Odličan prilog su panirane pržene masline.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte