priprema

  1. Meso narežite na tanke trake; lagano ih stucite batićem za meso, posolite, popaprite i ostavite da odstoje pola sata. Oguljeni krumpir po širini narežite na tanke listiće, poriluk na tanke kolutiće, a cvjetaču podijelite na cvatiće. Poriluk, cvjetaču, rajčicu, nasjeckani peršin, ostatak papra, soli i mljevene paprike dobro promiješajte.
  2. Lonac dobro namažite maslacem, stavite prvi sloj krumpira, pa sloj mesa, na meso povrće i nastavite tako dok ne potrošite sve sastojke; završite slojem krumpira. Umutite vrhnje, sol i muškatni oraščić pa prelijte preko krumpira.
  3. Lonac dobro poklopite, stavite u drugi, veći lonac, u njega ulijte kipuću vodu do polovine lonca u kojemu je jelo te kuhajte oko dva sata. Još je bolje ako sve skupa možete staviti u pećnicu, ali u tom slučaju morate poklopiti i drugi, veći lonac. Po potrebi dolijevajte vodu. Prije posluživanja jelo u svakom tanjuru pospite s malo mljevenog sira.

Brojne su kombinacije povrća i mesa za bosanski lonac, ali princip kuhanja uvijek je isti

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte