priprema

  1. Operite i očistite tikvice, po dužini ih prerežite te uklonite koštice. Očistite šampinjone te ih prebrišite vlažnom krpom. Operite i očistite poriluk.
  2. Ogulite i operite celer i mrkvu. Zatim narežite pripremljeno povrće, gljive i šunku na kockice. Ugrijte maslac u tavi.
  3. Dodajte šampinjone i kockice povrća te uz miješanje propirjajte. Potom dodajte kockice šunke i kratko ih popržite. Začinite solju i paprom.
  4. Pirjajte povrće na srednje jakoj vatri dok ne bude skoro kuhano. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
  5. Operite peršin. Protresite mu i natrgajte listiće pa ih nasjeckajte i pomiješajte ih s povrćem.
  6. Nadjenite smjesom polovice tikvica i stavite ih u namašćeni lim za složenac. Nakapajte tikvice maslinovim uljem i pecite oko 30 minuta.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte