priprema

  1. Meso operite, osušite i rasporedite po posudi za pečenje, posolite i svaki komadić premažite maslacem.
  2. Kratko pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C, podlijte s malo pilećeg temeljca ili vode i pecite još 40–45 minuta, dok meso ne poprimi zlatnu boju.
  3. Za vrijeme pečenja polijevajte sokom od pečenja i temeljcem ili vodom. Pečene batake ostavite da se ohlade.
  4. Luk ogulite, nasitno nasjeckajte pa pirjajte 4 minute na maslinovu ulju, dodajte zrna kukuruza, promiješajte i kratko pirjajte.
  5. Dodajte rižu i grah (oplahnut hladnom vodom i ocijeđen) te umiješajte salsu.
  6. Ohlađenu piletinu odvojite od kosti i narežite na komadiće. Zajedno s polovicom količine sira umiješajte u pripremljenu smjesu i popaprite.
  7. Na svaku tortilju stavite malo smjese, dva kraja savijte prema sredini, a potom presavijte i preostale dvije strane.
  8. Smotuljke stavite na lim prekriven papirom za pečenje i svaki pospite s malo sira. Pecite 3–4 minute u pećnici zagrijanoj na 190–200 °C.
  9. Poslužite uz umak od avokada, salsu od rajčica i gusto kiselo vrhnje.

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte