priprema

  1. Zamijesite sastojke za tijesto, omotajte folijom pa ostavite da odstoji 30 minuta. Očistite blitvu te uklonite tvrdi dio.
  2. Kuhajte listove u slanoj vodi 30-ak sekundi pa ih posušite. Očistite bundevu pa narežite na kocke veličine 1 cm.
  3. Nasjeckajte češnjak i luk. Pirjajte ih zajedno sa stabljikama od blitve i bundevom na ulju 5 minuta, a potom začinite.
  4. Zamijesite krušne mrvice s mljevenim mesom i senfom te začinite. Tanko izvaljajte tijesto, raspodijelite meso po tome tako da ostavite rub po dužini od oko 3 cm.
  5. Po tome raspodijelite listove blitve i bundevu. Smotajte tijesto po dužini pa narežite na komade širine 5 cm. Stavite ih uspravno u namašćeni kalup (30 x 20 cm).
  6. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Popržite brašno na maslacu. Umiješajte mlijeko, zakuhajte pa začinite solju, paprom i muškatnim oraščićem.
  7. Umiješajte sir, prelijte po cannellonima te pecite oko 40 minuta.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte