priprema

  1. Oljuštite i nasjeckajte luk i češnjak. Operite i ogulite mrkvu te je naribajte. Zatim razmrvite 50 g kozjeg sira.
  2. Ugrijte ulje i u njemu popržite mljeveno meso. Dodajte luk, češnjak i mrkvu te pržite oko 3 minute. Zatim dodajte rajčice. Začinite solju, paprom i majčinom dušicom.
  3. Poklopite i na laganoj vatri kuhajte oko 7 minuta. Umiješajte razmrvljeni sir. Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva.
  4. Stavite umak s mesom u veliku vrećicu za zamrzavanje i odrežite jedan vrh. Umak zatim istisnite u cannellone. Poslažite ih u namašćeni kalup za složenac.
  5. Po tome raspodijelite preostalo mljeveno meso. Pecite 20-30 minuta u pećnici.
  6. Razmrvite preostali sir. Operite i očistite papriku te je narežite na kolutove. Stavite kanelone i umak na tanjure te pospite paprikom i sirom.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte