priprema

  1. Očistite celer i 1 mrkvu. Oljuštite 1 luk. Sve narežite na kockice. Meso operite pa ga stavite i posudu s 2 litre vode i zakuhajte.
  2. Tijekom kuhanja s površine obirite pjenu koja se formira.
  3. Začinsko bilje i začine stavite u malu vrećicu te ga zajedno s nasjeckanim povrćem stavite u posudu s mesom. Kuhajte na laganoj vatri oko dva i pol sata.
  4. Poriluk očistite, operite i nasjeckajte na kolutove. Preostalu mrkvu kao i krumpir očistite i operite. Mrkvu narežite na kolutove, a krumpire na kockice.
  5. Iz juhe izvadite meso, kao i vrećicu sa začinima. Juhu procijedite i zakuhajte. Dodajte nasjeckano povrće pa kuhajte oko 15 minuta.
  6. Meso narežite na manje komade. Oljuštite preostali luk i narežite ga na kolutove. Maslac zagrijte u tavici. Luk pržite dok se ne zazlati.
  7. U varivo vratite meso, dodajte tjesteninu te kuhajte oko 3 minute. Posolite, popaprite i začinite muškatnim oraščićem.
  8. Poslužite s kolutovima luka i po želji sa sjeckanim vlascem.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte