priprema

  1. Bulgur zakuhajte u 1 l slane vode, poklopite i na laganoj vatri kuhajte 15-ak minuta. Zatim ga dobro ocijedite u situ. Pećnicu zagrijte na 220 stupnjeva.
  2. Luk i češnjak oljuštite, nasjeckajte i na vrućem maslacu staklasto propirjajte. Pomiješajte ih s mljevenim mesom, peršinom, solju, kuminom, cimetom i paprom.
  3. Od smjese oblikujte ćevapčiće 10 cm dugačke i 3 cm široke i nabodite ih na štapiće za ražnjiće. Poslažite ih na namašćeni lim i pecite 10-ak minuta.
  4. Tijekom pečenja ih jednom okrenite. Krastavac operite, ogulite, razrežite po dužini, otklonite koštice i narežite ga na kockice. Rajčice operite, očistite i usitnite.
  5. Metvicu operite i nasjeckajte. Sve pomiješajte s bulgurom. Izmiješajte ocat, ulje, sol i papar, dodajte u salatu, promiješajte i poslužite s ćevapčićima.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte